Vrtnarstvo Skornšek je družinsko podjetje, ki se ponaša z več kot 50 letno tradicijo in zadovoljnimi strankami iz celotne Slovenije in tudi iz tujine.

Začetki Vrtnarstva Skornšek segajo v leto 1962, ko se je Jože Skornšek starejši odločil za samostojno poslovno pot in v domačem Mozirju postavil prvi rastlinjak. Sicer izučeni vrtnar, zaposlen v takratni Ljubljanski mestni vrtnariji, je imel v prestolnici dobro službo. Bil je vodja dekoracije mesta in med drugim se lahko pohvali, da je pripravljal razstave v čast Josipu Brozu Titu ter posebne dekoracije v Postojnski jami, ko je le-to obiskal Titov prijatelj, etiopski cesar Haile Selassie. Imel je celo ponudbo, da bi šel v službo k Titu, kjer bi deloval kot vrtnar na Brionih, vendar se je raje odločil, da ostane doma in začne samostojno poslovno pot.

Leta 1962 je postavil prvi rastlinjak in sam gojil prvo cvetje. Takrat še ni bilo nikakršnega uvoza in je moral vse pridelati sam. Z izkušnjami, znanjem in veliko mero ustvarjalnosti mu je uspelo, da je vrtnarija rastla in se razvijala. Leta 1968 je postavil drugi rastlinjak, tri leta kasneje pa je že zaposlil prvi dve vrtnarici. Istega leta (1971) je med prvimi začel uporabljati uvoženo zemljo (šoto).

Kot prvi v Sloveniji se je lahko pohvalil z lastno vzgojo bršljank, pionirsko je bilo tudi njegovo siljenje čebulic tulipanov, narcis in hijacint, da so zacvetele za 8. marec. Pridnost, kakovostno delo in sodelovanje s tujino so prinašali vedno nove priložnosti, zato je bila tudi širitev lastne vzgoje nujna. Leta 1975 se je Vrtnarstvo Skornšek lahko pohvalilo še s tretjim rastlinjakom, 1980 pa so naročili prve plastenjake, ki so jih prišli postavljati strokovnjaki iz Avstrije. Njihov največji in najmodernejši, po meri narejen rastlinjak so leta 1996 prišli postavljati strokovnjaki iz Nizozemske. Ta še danes velja za vrhunsko kakovostno okolje za vzgojo raznovrstnih cvetlic.

Jože Skornšek je ljubezen do cvetja zasejal tudi pri svojem sinu, Jožetu mlajšemu, ki je podjetje prevzel leta 2007. Jože Skornšek mlajši skrbi, da družinsko podjetje deluje v skladu z vsemi vrednotami, ki jih je zastavil njegov oče.

Vrtnarstvo ves čas temelji na profesionalnem pristopu, strokovno znanje in izkušnje nabira tudi v tujini, saj jim le takšen način dela zagotavlja, da so pri uvajanju novosti vedno med prvimi v Sloveniji. Zaradi njihovega kakovostnega dela so bili povabljeni tudi v elitno GIZ-Profesionalno vrtnarsko družbo.  »Največje priznanje za nas pa je zaupanje strank, ki ga gojimo že več kot 50 let. Zanje se bomo trudili tudi v prihodnje,« ponosno pravi Jože Skornšek mlajši.